(untitled) (American Journal of Islam and Society, 2024)
Bir disiplin olarak İslâmi iktisadı geliştirme çabaları, alandaki literatürün bolluğuna rağmen, hedeflenen sonuçlara ulaşamadı. Bu makale, İslâmi iktisadın gelişimini engelleyenin, iktisadı “İslâmi” yapan şeyin onun tanımındaki eksiklik olduğunu ileri sürmektedir. Bu eksikliği gidermek için bu makale iktisadın “İslâmi” olarak değerlendirilebileceği üç koşul önermekte ve sonrasında İslâmi iktisadın kapsamını ve yöntemlerini tanımlamaktadır. Son olarak, bu makale, birlikte ele alındığında İslâmi iktisadı geliştirme ve bilgi birikimini inşa etmenin korkulduğu kadar karmaşık olmadığını gösteren üç öneri sunacaktır.