İslam ve Toplum Araştırmaları, Amerika Dergisi (AJIS) Hakkında (American Journal of Islam and Society, 2024)
American Journal of Islam and Society (İslam ve Toplum Araştırmaları Dergisi,Amerika - AJIS), yayın hayatına başladığı 1984 yılından bugüne seçkin birakademik platform olarak faaliyet göstermekte, pek çok nitelikli çalışmayı uluslararasıölçekte hem akademik camiaya hem de ilgili okuyuculara ulaştırmaktadır.AJIS’te bir taraftan İslam dünyası ve Müslümanların meseleleri öncelikliolarak ele alınırken, diğer taraftan hızla değişen ve dönüşen küresel entelektüelgündemler bağlamında güncel katkılar sunulmaktadır. Alanlarında yetkinleşmişuzmanların çabalarıyla yılda iki kez yayımlanan bu hakemli dergi, ağırlıklıolarak sosyal ve beşerî bilimlerle İslam’ın ve İslam araştırmalarının kesiştiğikonulara odaklanmaktadır.