İslâmi İktisat Analizinin Yeni Bir Çerçevesine Doğru: (Çev. Ayşenur Topal) (American Journal of Islam and Society, 2024)
Bir disiplin olarak İslâmi iktisadı geliştirme çabaları, alandaki literatürünbolluğuna rağmen, hedeflenen sonuçlara ulaşamadı. Bumakale, İslâmi iktisadın gelişimini engelleyenin, iktisadı “İslâmi”yapan şeyin onun tanımındaki eksiklik olduğunu ileri sürmektedir.Bu eksikliği gidermek için bu makale iktisadın “İslâmi” olarak değerlendirilebileceğiüç koşul önermekte ve sonrasında İslâmi iktisadınkapsamını ve yöntemlerini tanımlamaktadır. Son olarak, bu makale,birlikte ele alındığında İslâmi iktisadı geliştirme ve bilgi birikiminiinşa etmenin korkulduğu kadar karmaşık olmadığını gösteren üçöneri sunacaktır.