Editörün Notu (American Journal of Islam and Society, 2025)
American Journal of Islam and Society (AJIS) dergisinde 2022 yılında yayımlanan makalelerden derlenen bu sayı, İslam düşüncesi ile toplum ilişkisine dair özgün katkılar sunan üç makale ve bir anma yazısından oluşan bir seçkidir. Bu sayıda yer alan her bir makale, İslam’ın çağdaş toplumsal meselelerle kurduğu ilişkiyi farklı bir boyutta ele almakta; ekonomi, ahlak, hukuk ve otorite gibi temel konulara dair derinlikli analizler sunmaktadır. Bu çeviri seçkisi, AJIS’in hem içerik çeşitliliğini hem de düşünsel derinliğini Türk okuyucusuyla buluşturmayı amaçlamakta; aynı zamanda güncel meselelerle kurulan bağlar sayesinde bu alanlardaki entelektüel tartışmalara katkı sunmayı hedeflemektedir.